Gegevens creditcard gestolen van miljoenen Amerikanen

De creditcardgegevens van vele miljoenen Amerikanen zijn gestolen. De gegevens belandden op straat door een hack bij Equifax, een kredietregistratiekantoor. De creditcard gegevens van maar liefst 143 miljoen Amerikanen zijn hierdoor openbaar.

De website van Equifax bevatte een lek. Een criminele bende wist via dit lek in de database te komen van het kredietregistratiekantoor. Veel persoonsgegevens zijn buitgemaakt.

Allerlei persoonsgegevens zijn buitgemaakt

In de database stonden veel persoonsgegevens van miljoenen Amerikanen. Tijdens de hack zijn er diverse soorten gegevens buitgemaakt waaronder rijbewijsnummers, persoonsnummers, namen, geboortedata en adressen.

De functie van Equifax


Wat doet Equifax met deze gegevens? Dit kantoor verzamelt de gegevens van honderden miljoenen creditcardhouders over de gehele wereld en onderhoudt deze ook. Opvallend is dat na de hack is gebleken dat de hackers zich (schijnbaar) alleen maar richtten op de gegevens van Amerikaanse creditcardhouders. Daarnaast zijn ook enkele gegevens gestolen van Canadezen en Britten. Het is niet bekend waarom de aanvallers zich met name hebben gericht op Amerikaanse persoonsgegevens.

Diefstal vond enkele maanden geleden plaats

Het nieuws wordt nu pas naar buiten gebracht. Want de diefstal van deze gevoelige data vond namelijk plaats enkele maanden geleden: Ergens tussen mei en juli 2017. Persbureau Bloomberg maakte vandaag bekend dat een aantal directieleden, vrij snel na de ontvreemding van de persoonsgegevens, hun aandelen hebben verkocht. Met andere woorden: ze hebben hun eigen hachje proberen te redden.

Uw creditcardgegevens

Ga veilig met uw eigen creditcardgegevens om. Doet u wel eens aankopen via websites zoals Bol.com, Marktplaats, Amazon en/of andere buitenlandse websites? Maak dan voor elke webwinkel een uniek account aan en gebruik nooit dezelfde wachtwoorden. Maak ook gebruik van tweestapsverificatie (inloggen d.m.v. een sms bericht) en beveilig uw computer met de meest recente antivirus software. Klik ook nooit op rare advertenties en bezoek geen dubieuze websites!

Comments on this entry are closed.