10000 euro lenen

click for menu Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
click for menu Leningen.nl: dé expert in leningen en doorlopend krediet
click for menu €550 gemiddelde besparing per klant
click for menu Wij hebben geen dure TV reclames, dat scheelt!

10.000 euro lenen via Leningen.nl

Via Leningen.nl kun je 10.000 euro lenen tegen gunstige rente en voorwaarden die aansluiten bij je persoonlijke situatie. Daarnaast heb je de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet voor het lenen van 10.000 euro. Welke lening bij je past, hangt af van enkele factoren. Bekijk welk leendoel bij je lening past. Vervolgens stel je de leenvorm vast die daar bij past. Door te vergelijken, verkrijg je meer inzicht in het aanbod aan kredietverstrekkers en de voordeligste rentepercentages.

Persoonlijke lening


Een persoonlijke lening houdt in dat je eenmalig een vast bedrag leent. Het aan te vragen krediet ligt tussen de 5.000 en 75.000 euro. Kredietverstrekkers hanteren bij een persoonlijke lening een vast rentepercentage. Dit rentepercentage verandert niet, waardoor het maandelijks aflosbedrag van te voren vaststaat. Voor het lenen van 10.000 euro kies je over het algemeen voor een persoonlijke lening.


Over een persoonlijke lening betaal je vaste rente. Dit heeft zowel voor- als nadelen in vergelijking met het doorlopend krediet.

Voordelen vaste rente
 • Overzichtelijk aflossen;
 • Geen renterisico tijdens de looptijd;
 • Zekerheid door een vaste maandtermijn en een vaste looptijd;
 • Tussentijd krediet opnemen niet mogelijk.

Nadelen vaste rente
 • Vaste rente ligt vaak iets hoger dan variabele rente;
 • Boeterente bij extra aflossen van krediet.


Doorlopend krediet


Flexibel geld opnemen doe je met een doorlopend krediet. Voordat je geld aanvraagt spreek je een kredietlimiet af. Vervolgens kun je onbeperkt krediet opnemen en aflossen tot je het vastgestelde kredietlimiet bereikt. Daarnaast betaal je geen boeterente na extra aflossen. Rente betaal je uitsluitend over het opgenomen bedrag. Doordat kredietverstrekkers variabele rente hanteren, is van te voren niet bekend welk bedrag je maandelijks aflost.

Over een doorlopend krediet betaal je variabele rente. Dit heeft zowel voor- als nadelen in vergelijking met een persoonlijke lening.Voordelen variabele rente
 • Rentepercentage lager dan persoonlijke lening
 • Flexibel lenen met variabele rente en een variabele looptijd
 • Geen boete bij extra aflossen
 • Tussentijds aflossen of opnemen

Nadelen variabele rente
 • Risico bij stijgende rente;
 • Stijgt de rente, dan stijgt ook de totale looptijd. Hierdoor betaal in totaal meer aan aflossingen.


Hoeveel kan ik lenen?

Het opnemen van krediet is toegestaan bij een leeftijd vanaf 21 jaar. Daarnaast hanteren de meeste kredietverstrekkers een maximum leeftijd van 65 en 75 jaar. Uiteindelijk hangt de definitieve leeftijd af van het bedrag dat je wil lenen. Hoe hoger het bedrag, des te lager is de maximumleeftijd die kredietverstrekkers hanteren.