Restschuld financieren

Vind de beste lening waarmee je jouw restschuld kan financieren
click for menu Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
click for menu Leningen.nl: dé expert in leningen en doorlopend krediet
click for menu €550 gemiddelde besparing per klant
click for menu Wij hebben geen dure TV reclames, dat scheelt!

Hoe financier je een restschuld?

Is je huidige woning minder waard dan de afgesloten hypotheek? In dat geval heb je een restschuld op het moment dat je je huis verkoopt. Tegenwoordig bieden steeds meer kredietverstrekkers restschuldfinanciering aan. Hierdoor kun je toch verhuizen terwijl je in het bezit bent van een restschuld. Restschuldfinanciering bied je daarbij de gelegenheid om het bedrag te lenen dat je aan restschuld hebt.

Om de situatie te visualiseren, geven wij je graag een voorbeeld. Zo hebben Sophie en Martijn een plan om in de toekomst te verhuizen. Voordat hun woning te koop wordt gezet, maken ze samen een berekening of ze te maken krijgen met een restschuld.

Voorbeeldsituatie 

De actuele gegevens zijn als volgt:

  • Hoogte hypotheek: 350.000,-
  • De actuele WOZ-waarde: 310.000,-
  • Opgebouwde hypotheekwaarde: 20.000,-

Samen komen zij tot de conclusie dat de hoogte van de restschuld als volgt is:

Af te lossen hypotheek = 330.000
350.000 (Hoogte hypotheek) – 20.000 (Opgebouwde hypotheekwaarde)

Netto opbrengst woning = 305.500
310.000 – 4500 (makelaarskosten)

Verwachte restschuld = 24.500
330.000 – 305.500 =

background

Een lening afsluiten om restschuld te financieren kan op meerdere manieren. Helaas zijn er steeds meer kredietverstrekkers die krediet aanbieden tegen hoge rente. En ook rood staan op je betaalrekening loopt al snel op in de papieren. Krediet afsluiten via Leningen.nl is duidelijk, betrouwbaar en overzichtelijk. Daarnaast is de rente en de lengte van de looptijd direct zichtbaar. Je hebt de keuze uit een ruim aanbod aan kredietverstrekkers die aansluiten op jouw financiële situatie. Zo kies je altijd een lening die bij je past.

background

 

Leenvormen voor het financieren van restschuld

Een persoonlijke lening sluit het beste aan bij het financieren van restschuld. Van te voren is bekend welk bedrag je opneemt, in tegenstelling tot het doorlopend krediet waarbij je flexibel opneemt. Maandelijks los je stukje bij beetje het aankoopbedrag af. Daarnaast bevat een persoonlijke lening vaste rente. Deze rentevorm blijft gedurende de gehele looptijd hetzelfde. Variabele rente verschilt per periode. Dit kan per maand, kwartaal of half jaar zijn. Over het algemeen is vaste rente voordeliger bij restschuld financieren.

Hoe kan je een restschuld voorkomen?

Hulp Nodig?

Je kunt ons op werkdagen van 9:00 tot 18:00 bellen of via onze andere kanalen contact opnemen.