Boot financieren

Vind direct de beste lening om jouw boot te financieren
click for menu Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
click for menu Leningen.nl: dé expert in leningen en doorlopend krediet
click for menu €550 gemiddelde besparing per klant
click for menu Wij hebben geen dure TV reclames, dat scheelt!

Hoe financier ik een boot?

Varen met je eigen boot, het ultieme gevoel van vrijheid. Een boot geeft de nodige rust en laat de hedendaagse hectiek achter zich. Een gevoel wat velen koesteren. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om een boot te financieren. Het vergt een grote hoeveelheid spaargeld om een zeilschip, boot of sloep definitief vast te leggen. Een behoorlijke investering maar zonder twijfel de moeite waard. Gelukkig zijn er meerdere manieren om je eigen boot te financieren. Zo bieden verschillende kredietverstrekkers leningen aan die deze financiering mogelijk maken. Hierbij heb je de keuze uit een persoonlijke lening of doorlopend krediet en bepaal je zelf in hoeveel maanden je het krediet aflost. Een persoonlijke lening sluit het beste aan bij de financiering van een boot. Van te voren is bekend welk bedrag je opneemt, in tegenstelling tot het doorlopend krediet waarbij je flexibel opneemt. Door te vergelijken kies je een lening die aansluit op jouw wensen en behoeftes.

 

Boot financieren via Leningen.nl


Bij leningen.nl vaar je op één kompas. Het vergelijken van verschillende leningen biedt garantie voor gunstige looptijden en lage rentetarieven. Dit geeft jou meer inzicht in het kiezen van de kredietverstrekker die bij je past.

background

Online afsluiten

Binnen enkele minuten weet je wat je maximaal kunt lenen en wat de rentepercentages en vast maandlasten zijn. Vervolgens kies je een gunstige kredietverstrekker en vraag je de offerte aan. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je een offerte met de gewenste lening. Je hebt nog genoeg tijd om na te denken voordat je een lening afsluit.

Ga je akkoord met de offerte? Dan controleert de kredietverstrekker je aanvraag. De gegevens en voorwaarden worden met je besproken. Als deze in orde zijn, wordt het bedrag zo snel mogelijk op je rekening gestort.

Het kiezen van een geschikte leenvorm 

Leningen.nl biedt verschillende soorten leenvormen aan. Je hebt bij ons de keuze uit een persoonlijke lening en het doorlopend krediet. De meeste klanten kiezen voor een persoonlijke lening om een boot te financieren.

Weet je precies hoeveel je wilt lenen en voor welk doel? Dan is een persoonlijke lening het meest geschikt. Bij deze vorm van lenen vraag je eenmalig een bedrag tussen de 5.000 en 75.000 euro aan. Kost een boot 20.000 euro, dan sluit je een lening af tegen een vast bedrag. Daarnaast biedt een persoonlijke lening zekerheid als het gaat om vaste rente en looptijd. Hierdoor zijn de maandlasten bekend, alvorens je begint met lenen.

 

De looptijd om de lening af te lossen ligt tussen de 12 en 180 maanden. De looptijd van de lening stem je af op het leendoel. Als de looptijd langer duurt dan de economische levensduur van de boot betaal je nog voor de lening terwijl de boot al is afgeschreven. Dit kan je voorkomen door de juiste aflosperiode te kiezen.

In tegenstelling tot een persoonlijke lening sluit je doorlopend krediet af wanneer je extra geld achter de hand wilt hebben, bijvoorbeeld voor een langlopende verbouwing. Deze vorm van lenen is geschikt om af en toe grotere bedragen op te nemen en wanneer nog niet bekend is wat de uiteindelijke kosten zullen bedragen. Over het algemeen is doorlopend krediet een flexibele vorm van lenen die gericht is op investeringen op lange termijn.

Waar moet je op letten?

Voor het financieren van een boot biedt Leningen.nl verschillende kredietverstrekkers aan, om zo verantwoord mogelijk geld te lenen. Door een uitgebreid aanbod ben je niet afhankelijk van je eigen bank of één en dezelfde kredietverstrekker. Daarnaast is het belangrijk dat je let op een aantal factoren bij het afsluiten van een lening. De belangrijkste bespreken wij graag met je.

Hulp Nodig?

Je kunt ons op werkdagen van 9:00 tot 18:00 bellen of via onze andere kanalen contact opnemen.