Auto financieren

Vind de meest voordelige autolening voor jouw situatie
click for menu Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
click for menu Leningen.nl: dé expert in leningen en doorlopend krediet
click for menu €550 gemiddelde besparing per klant
click for menu Wij hebben geen dure TV reclames, dat scheelt!

Dit zeggen onze klanten over ons

Four stars

Trustscore: 8.2

9 reviews
  Star on Star on Star on Star on Star on
  zeer tevreden

  zeer tevreden

  Meneer Moehamad
  Star on Star on Star on Star on Star on
  Prima en persoonlijk contact

  Prima persoonlijk contact, snel en accuraat.

  Van Rijn
  Star on Star on Star on Star on Star on
  Duidelijk en goede afhandeling

  Duidelijk en goede afhandeling

  Ik
  Star on Star on Star on Star on Star off
  Goede en snelle service

  Goede en snelle service. Duidelijkheid wat je moet doen.

  ineke van oeveren
  Star on Star on Star on Star on Star on
  Ze zijn erg behulpzaam en duidelijk.

  Ze zijn erg behulpzaam en duidelijk. Vlot en vriendelijk…

  Judy Suwandhy
  Star on Star on Star on Star on Star on
  Snel en goede info voordat je lening…

  Snel en goede info voordat je lening aangaat

  Klant

  Hoe kun je het beste een auto financieren?

  Stel, je hebt een nieuwe auto op het oog, maar nog niet genoeg spaargeld? Dan is een autofinanciering een mogelijkheid. Let op dat je niet te veel betaalt voor een lening. Bij autodealers of in sommige leaseconstructies ben je onnodig veel geld kwijt. Vraag daarom altijd een offerte aan bij Leningen.nl als je een auto wilt financieren.

  Waar moet je vooral op letten?

  Looptijd

  Kies je een persoonlijke lening voor het financieren van je auto, dan is het verstandig de afbetaal-periode van deze lening af te stemmen op het verwachte gebruik van je auto. Als je verwacht 3 jaar in de auto te gaan rijden, sluit dan een lening af met dezelfde looptijd. Daarmee voorkom je dat je nog aan het afbetalen bent terwijl je de auto allang niet meer hebt. Nog mooier is het als je sneller kunt aflossen, daarmee wordt de periode dat je rente en kosten betaalt korter.

  Overige kosten

  Let bij het afsluiten van je lening niet alleen naar de maandlasten, maar ook naar de overige kosten van je auto. Bijvoorbeeld brandstof, afschrijving, wegenbelasting en verzekering. Wat verzekering betreft kun je het beste een all-risk verzekering afsluiten. Mocht je je auto total loss rijden, kun je daarmee je lening afbetalen. Leen niet meer dan nodig. Een auto daalt in waarde, hou daar rekening mee.

  Auto financieren of private lease? 

  Er zijn verschillende manieren waarop je je auto kunt financieren. Bijvoorbeeld op afbetaling bij de dealer, geld lenen bij een bank of private lease. Hoe kies je de manier die het beste bij je past?

  1. Persoonlijke lening bij een bank

  Bij deze vorm is de auto in jouw bezit. Je hebt een vaste rente, looptijd en maandlasten. Meestal kun je boetevrij aflossen.

  1. Financiering via autodealer

  Bij deze vorm wordt de auto pas je eigendom als deze helemaal is afbetaald. Je hebt een hogere rente, een langere looptijd en extra aflossen is meestal niet mogelijk. Aanbiedingen als ‘nu kopen en over vijf jaar betalen’ lijken mooi, maar pakken altijd duur uit. Of je betaalt een hoge rente, of de looptijd is een stuk langer. Bovendien is de auto pas écht van jou als de lening in zijn geheel is afbetaald. Lukt dit niet? Dan mag de dealer je auto in beslag nemen.

   

  1. Financiering via private lease

  Bij deze vorm moet je de auto na de leaseperiode weer inleveren. Wil je tussentijds van het lease-contract af dan kost dat geld. En je schadevrije jaren worden niet of slechts beperkt meegenomen.

  1. Financiering via een persoonlijke lening

  Je auto financieren met een persoonlijke lening biedt in verhouding de meeste voordelen. Je ontvangt het bedrag om je auto te financieren in één keer op je betaalrekening. Vooraf kies je in hoeveel maanden je aflost. Zo weet je vooraf wat je per maand betaalt aan rente en aflossing. Omdat de auto écht van jou is, bouw je schadevrije jaren op en profiteer je van no-claimkorting op je autoverzekering. Bovendien zijn persoonlijke leningen tegenwoordig bijna allemaal boetevrij extra af te lossen. Heb je een keer extra geld over, los dan je lening extra af en je bespaart op de rentekosten.

  Vergelijk meerdere autoleningen en bespaar een mooi bedrag!

  Vergelijk dus altijd meerdere kredietverstrekkers. Leningen.nl doet dat automatisch voor je. Bovendien zorgen we dat de voorwaarden afgestemd zijn op jouw persoonlijke situatie. Door goed te vergelijken kun je honderden euro’s per jaar besparen. Daar ga je liever lekker van op vakantie, toch?

  # Naam Rente Beoordeling
  1 Qander Vanaf 7,4% 7,4
  2 BNP Paribas Vanaf 7,1% 8,3
  3 Lender en Spender Vanaf 6,9% 8,7
  4 DEFAM Vanaf 6,7% 8,4
  5 DEFAM Premium Vanaf 6,3% 8,7
  6 Nationale Nederlanden Vanaf 5,9% 8,1

  Hulp Nodig?

  Je kunt ons op werkdagen van 9:00 tot 18:00 bellen of via onze andere kanalen contact opnemen.