Lening vergelijken

Vergelijk de meest voordelige rente voor jouw situatie.
click for menu Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
click for menu Leningen.nl: dé expert in leningen en doorlopend krediet
click for menu €550 gemiddelde besparing per klant
click for menu Wij hebben geen dure TV reclames, dat scheelt!

De voordelen van goed vergelijken

Als je een lening afsluit, is het verstandig om goed te vergelijken. Er zijn namelijk veel kredietverstrekkers met elk hun eigen rentepercentages, voorwaarden en kosten. Leningen.nl vergelijkt alle actuele aanbiedingen voor je, zodat jij zeker weet dat je de lening kiest die het beste bij jouw situatie past.

Wat vergelijken wij voor je? 

Het belangrijkste bij een lening is de hoogte van je maandlasten. Dit zijn de kosten voor aflossing en rente die je maandelijks betaalt. Daarnaast kijken we naar de voorwaarden van de kredietverstrekker. Door deze zaken af te stemmen op jouw wensen en mogelijkheden, komen we tot het beste advies. Dat is de transparante, duidelijke en objectieve manier waarop Leningen.nl werkt.

background

Tips voor het vergelijken van een lening

  • Leen alleen geld wat je nodig hebt;
  • Kies voor een persoonlijke lening als je éénmalig een vast bedrag nodig hebt. En kies voor een doorlopend krediet als je doorlopend geld wilt opnemen;
  • Lees de voorwaarden van de offerte goed door;
  • Vergeet de risico’s niet; als je een lening afsluit, ga je ook verplichtingen aan. Je moet je aan de betalingsafspraken houden.

background

 

Er zijn grofweg twee manieren om geld te lenen: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Welke lening voor jou het meest geschikt is, hangt af van je situatie en wensen. Beide leningen nemen we mee in onze vergelijking.

Persoonlijke lening
Een persoonlijke lening heeft een vaste rente, vaste looptijd en vaste maandlast. Dit type lening wordt vaak gekozen bij een aankoop waarvan je de prijs vooraf bekend is, bijvoorbeeld een auto.

Doorlopend krediet
Als je meer financiële ruimte nodig hebt en een flexibele lening zoekt, kies je een doorlopend krediet. Binnen een maximaal kredietlimiet kun je vrij geld opnemen en aflossen. Het doorlopend krediet heeft een variabele rente, geen vaste looptijd en je betaalt alleen rente over het uiteindelijk opgenomen bedrag. Je weet van tevoren dus niet exact wat de kosten zijn.

# Naam Rente Beoordeling
1 Qander Vanaf 8,5% 7,4
2 BNP Paribas Vanaf 8,3% 8,3
3 DEFAM Vanaf 7,8% 8,4
4 Lender en Spender Vanaf 7,5% 8,7
5 DEFAM Premium Vanaf 7,4% 8,7

 

Hoeveel wil je lenen?

Verantwoord geld lenen vinden we heel belangrijk bij Leningen.nl. Je wilt immers niet in financiële problemen komen door een lening. Voor iedereen geldt een ander maximaal leenbedrag, simpelweg omdat ieders situatie uniek is. De kredietverstrekkers die wij vergelijken hanteren een minimaal leenbedrag van 2.500 euro en een maximale leenbedrag van 150.000 euro. Bij een bedrag hoger dan 75.000 euro maken we een offerte op maat nadat we telefonisch contact met je hebben gehad. In onze vergelijking kijken we altijd welk leenbedrag voor jou verantwoord is.

background

Hulp Nodig?

Je kunt ons op werkdagen van 9:00 tot 18:00 bellen of via onze andere kanalen contact opnemen.