Doorlopend krediet

Vind direct het beste doorlopend krediet voor jouw situatie
click for menu Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
click for menu Leningen.nl: dé expert in leningen en doorlopend krediet
click for menu €550 gemiddelde besparing per klant
click for menu Wij hebben geen dure TV reclames, dat scheelt!

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet kies je als je extra geld achter de hand wilt hebben. Je spreekt een kredietlimiet af met de geldverstrekker, bijvoorbeeld 10.000 euro. Je kunt het hele bedrag ineens opnemen, of delen daarvan. Tot de afgesproken limiet kun je geld opnemen en alleen over het opgenomen gedeelte betaal je rente. Vanaf het moment dat je geld hebt opgenomen, begint je met terugbetalen. Iedere maand betaalt je minimaal 2 procent van het opgenomen bedrag terug. Dat is voor een deel rente, en een deel aflossing. Als je je lening (gedeeltelijk) hebt afbetaald, kun je dat geld weer opnieuw opnemen als dat nodig is. De rente van een doorlopend krediet is variabel, maar meestal lager dan de rente bij een persoonlijke lening. Een doorlopend krediet voor huiseigenaren (ook wel WOZ-krediet genoemd) is een doorlopend krediet die je alleen kunt afsluiten als je een koophuis hebt.

Wanneer kies je voor een doorlopend krediet? 

Een doorlopend krediet kies je wanneer je zo nu en dan wat grotere bedragen nodig hebt, bijvoorbeeld voor een langlopende verbouwing die je niet met een hypotheek betaalt. Vaak weet je nog niet wat de uiteindelijke kosten gaan worden. Hierdoor heb je meer flexibiliteit.

background

Wat zijn de voordelen? 

  • Voordeliger geld lenen;
  • Sneller goedkeuring;
  • Rentekosten fiscaal aftrekbaar;

Wat zijn de nadelen?

  • De rente is variabel: de rente staat niet voor de hele looptijd vast;
  • Je betaalt maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing;
  • Je weet van tevoren niet precies hoe lang u moet afbetalen;
  • Je moet zelf actie ondernemen als je meer per maand wilt aflossen;
  • Het kan verleidelijk zijn om krediet te blijven opnemen;

De grote verbouwing van Erwin en Monique met een doorlopend krediet

Erwin (41) en Monique (38) wonen in een twee onder een kap woning. Erwin werkt als vertegenwoordiger bij een bouwmarkt. Monique is tandartsassistente. Nu na hun zoontje Mick van 3 een zusje op komst is, willen ze hun huis uitbreiden zodat er 2 volwaardige kinderkamers gemaakt kunnen worden. Daardoor moet boven de badkamer verplaatst worden. Ook die ruime woonkeuken met serre waar ze al zo lang over praten willen ze nu realiseren. Daarvoor moet er een uitbouw in de tuin gemaakt worden. Bij zo’n verbouwing is het lastig plannen en begroten, weten ze van verbouwingen die ze bij vrienden zagen. Je komt immers vaak nog onvoorziene kosten tegen als je eenmaal bezig bent. Daarom besluiten ze om voor een doorlopend krediet te kiezen. Daarmee heb je de vrijheid om (extra) geld op te nemen op het moment dat je het nodig hebt. Maar ook om bijvoorbeeld eerder af te lossen als dat mogelijk is. Erwin en Monique vergelijken een aantal kredietverstrekkers met elkaar. Ze kijken naar de rente, de looptijd en de flexibiliteit. Zo komen ze bij het doorlopend krediet dat het beste bij hun situatie en verbouwingsplannen past.

Eigen woning? Kies dan voor een doorlopend krediet voor huiseigenaren.

 


Wat is een doorlopend krediet voor huiseigenaren?

Als je een eigen huis hebt wil je dat zo mooi en praktisch mogelijk maken. Dat verhoogt je woonplezier én de waarde van je woning. Maar hoe financier je die nieuwe keuken of badkamer? Of die dakkapel of uitbouw? Ook onderhoud, bijvoorbeeld het vervangen van kozijnen, kun je als huiseigenaar financieren met een doorlopend krediet voor huiseigenaren.


Wanneer kies je voor een doorlopend krediet voor huiseigenaren?

Uiteraard kun je alleen kiezen voor deze vorm van doorlopend krediet als je een eigen huis in bezit hebt. Als dat het geval is kun je voordeliger geld lenen en krijg je, doordat je waarschijnlijk ook een hypotheek hebt, sneller goedkeuring. Verder zijn de rentekosten aftrekbaar.

 

Wat zijn de voor- en nadelen?

Voordelen

  • Voordeliger geld lenen;
  • Snellere goedkeuring;
  • Rentekosten fiscaal aftrekbaar.

Nadelen

  • Niet geschikt voor aankopen met een beperkte levensduur;
  • Alleen geschikt voor woning, anders geen fiscaal voordeel;
  • De variabele rente biedt geen zekerheid. De rente kan plotseling stijgen.

Hulp Nodig?

Je kunt ons op werkdagen van 9:00 tot 18:00 bellen of via onze andere kanalen contact opnemen.