Caravan financieren

click for menu Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
click for menu Leningen.nl: dé expert in leningen en doorlopend krediet
click for menu €550 gemiddelde besparing per klant
click for menu Wij hebben geen dure TV reclames, dat scheelt!

Hoe financier je een caravan?

Onderweg met de caravan staat garant voor een mooi avontuur. Maar een aankoop van een caravan is een flinke investering. Heb je voldoende spaargeld op de bank? Dan is een lening niet de eerste de beste oplossing. Beschik je daarentegen over een laag spaarbudget? Dan kun je extra financieren door te lenen. Voor het financieren van een caravan kies je voor een persoonlijke lening. Een lening afsluiten via Leningen.nl kan u zo op weg helpen. Hoe vergelijk je een caravan financiering?

Allereerst is het verstandig door alle kredietverstrekkers te vergelijken. Zo heb je meer zicht op de leningen die passen bij je financiële situatie, de bijbehorende rentetarieven, de best beoordeelde kredietverstrekkers en de gewenste looptijd. Door te vergelijken kom je niet voor verrassingen te staan en maak je een bewuste keuze.

In de meeste gevallen sluit een persoonlijke lening het beste aan bij het financieren van een caravan. Van te voren is bekend welk bedrag je opneemt, in tegenstelling tot het doorlopend krediet waarbij je flexibel opneemt tot je het kredietlimiet bereikt. Bovendien heb je de beschikking over een vast rentetarief. Maandelijks los je stukje bij beetje het aankoopbedrag af. Het maandelijkse aflosbedrag blijft daardoor in alle tijden hetzelfde.

Caravan financieren, waar moet je op letten?

Wil je geld lenen voor een caravan? Dan ben je bij Leningen.nl op de juiste plek. Allereerst let je op een aantal belangrijke voorwaarden. Deze voorwaarden bepalen uiteindelijk of een lening past bij je financiële situatie.

 

1. Kredietverstrekker kiezen

Er zijn diverse kredietverstrekkers waar je een lening kunt afsluiten. Waar veel mensen als eerste aan de bank denken, zijn de kleinere, online kredietaanbieders soms nog voordeliger. Verder kijken dan de gevestigde grote banken bespaart je daarom flink wat geld.

2. Keuze uit verschillende soorten rente

Er zijn verschillende soorten rente die je betaalt na het afsluiten van een lening. Zo zijn er vaste en variabele rente. Vaste rente blijft gedurende de gehele looptijd gelijk. Variabele rente verschilt per maand, kwartaal of halfjaar. In de meeste gevallen is vaste rente voordeliger bij het financieren van een caravan.

 

3. Het vastleggen van de looptijd

De looptijd is de periode waarin je een lening moet terugbetalen. Na het afsluiten van een persoonlijke lening bedraagt de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 180 maanden. Over het algemeen geldt de regel dat hoe langer de looptijd is, hoe meer (rente)kosten er aan de lening vastzitten.

4. Realistische maandlasten

De maandlasten bedragen het maandelijkse totaalbedrag aan aflossingen en rentekosten dat je betaald na het afsluiten van een lening. Sluit je een lening af met hoge rente, dan kun je in de problemen komen met het financieren van krediet. Let daarom op realistische maandlasten bij het kiezen van een lening.

Caravan financieren via Leningen.nl

Het vergelijken van verschillende leningen biedt garantie voor gunstige looptijden en lage rentetarieven. Dit geeft meer inzicht in het kiezen van de kredietverstrekker die bij je past.

Een lening afsluiten voor een caravan

Na het invullen van de gegevens weet je wat je maximaal kunt lenen. Per kredietverstrekker zijn de rentepercentages en vaste maandlasten zichtbaar. Je kiest een lening die past bij het financieren van de caravan en vraagt vervolgens de offerte aan. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je een offerte met de gewenste lening. Je hebt nog genoeg tijd om na te denken voordat je een lening afsluit. Is de offerte naar wens? Dan controleert de kredietverstrekker je aanvraag. De gegevens en voorwaarden worden met je besproken en gecontroleerd. Als deze in orde zijn, wordt het bedrag zo snel mogelijk op je rekening gestort.

Welk bedrag kan ik maximaal lenen?

Om het maximale leenbedrag vast te stellen, kijkt de kredietverstrekker naar je financiële situatie. Aan de hand van verschillende gegevens wordt het maximaal te lenen bedrag bepaald. Factoren die beslissen hoeveel je kan lenen zijn leeftijd, dienstverband, gezinssamenstelling, openstaande leningen en bkr coderingen. Naast de genoemde voorwaarden hanteren kredietverstrekkers op leningen.nl een vast minimum en maximum leenbedrag. Voor een persoonlijke lening wordt een minimum bedrag van €5000,- gehanteerd en voor doorlopend krediet €2.500,-. Bij leningen.nl kun je een offerte opvragen tot maximaal €75.000,-. Meer lenen? Bij een leenbedrag tussen de €75.000 en €150.000 euro wordt de offerte op maat gemaakt. Hiervoor kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Camper financieren

Wil je graag een lening afsluiten voor het financieren van een camper? Als kampeerliefhebber kun je ook bij leningen.nl terecht om verschillende leningen en kredietverstrekkers te vergelijken om zo een camper te financieren. Een persoonlijke lening is de leenvorm die hier het beste bij aansluit. Je leent een vast leenbedrag tegen een vast rentetarief. Ook hier spreek je een looptijd af op basis van het bedrag dat je voor de camper leent. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandelijkse lasten zijn. Desalniettemin kies je niet altijd voor de langste looptijd. Als je camper zijn beste tijd achter de rug heeft, wil je niet nog bezig zijn met het aflossen van je lening. Kies daarom altijd voor een looptijd die past bij de levensduur van een camper.

Hulp Nodig?

Je kunt ons op werkdagen van 9:00 tot 18:00 bellen of via onze andere kanalen contact opnemen.