Lening oversluiten

Vind de meest voordelige rente om jouw bestaande lening(en) over te sluiten
click for menu Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
click for menu Leningen.nl: dé expert in leningen en doorlopend krediet
click for menu €550 gemiddelde besparing per klant
click for menu Wij hebben geen dure TV reclames, dat scheelt!

Waarom je lening oversluiten?

Als je al een of meer leningen hebt, kan het gunstig zijn om deze over te sluiten naar een nieuwe lening. Met het oversluiten van één of meer leningen kun je namelijk honderden euro’s per jaar besparen. Als je meer leningen hebt, is het ook overzichtelijker: je betaalt één bedrag per maand in plaats van meerdere kleine bedragen. Bij Leningen.nl is oversluiten heel eenvoudig. Wij regelen alles voor je, het kost je niets.

Het enige wat je hoeft te doen is berekenen hoeveel je kunt besparen en een vrijblijvende offerte aanvragen. Soms blijkt achteraf dat de leningen die je eerder hebt gekozen niet meer de meest voordelige zijn. Bijvoorbeeld vanwege de hoge rente die je maandelijks over de lening betaalt. Als de huidige rente lager is dan die je betaalt over je lening, scheelt dat veel geld. Door je lening(en) over te sluiten naar een lagere rente, bespaar je flink op de totale kosten van de lening(en).

De voordelen van oversluiten:

 • Eén lening is vaak voordeliger dan meerdere leningen;
 • Je bespaart geld (mits je boetevrij mag aflossen);
 • Je hebt meer overzicht;
 • Leningen.nl biedt een gratis oversluitservice;
 • Rood staan bij je bank of creditcard schuld kan je vaak oversluiten;

# Naam Rente Beoordeling
1 Qander Vanaf 8,5% 7,4
2 BNP Paribas Vanaf 8,3% 8,3
3 DEFAM Vanaf 7,8% 8,4
4 Lender en Spender Vanaf 7,5% 8,7
5 DEFAM Premium Vanaf 7,4% 8,7

 

Waar moet je op letten bij oversluiten?

Leningen.nl heeft de belangrijkste punten voor het oversluiten van een lening voor je op een rij gezet. Er zijn een drietal factoren die je mee kan nemen in je overweging om lopende leningen over te laten sluiten.


1. Rente
Kleine leningen hebben vaak een hogere rente dan grotere leningen. Heb je leningen met een hoge rente? Dan kan het interessant zijn om deze lening(en) over te sluiten naar één voordelige lening. De rente is bepalend bij het besparen op de totale kosten en/of de maandlasten. Als de rente lager is en de resterende looptijd gelijk blijft of korter wordt dan kan oversluiten van je lening(en) gunstig zijn.

 


2. Kosten
Niet bij elke kredietverstrekker kun je boetevrij aflossen. Dat is dus belangrijk om op te letten als je een lening wilt oversluiten. Controleer vooraf de voorwaarden om te zien of er aan het oversluiten van je lening kosten verbonden zijn. Als dat het geval is, bereken dan of het voor jou voordelig is om over te sluiten.


3. Looptijd
Behalve profiteren van een lagere rente bij het oversluiten van leningen, kan het ook voordelig zijn om de looptijd te verkorten. Een kortere looptijd betekent lagere totale kosten van de lening. Je betaalt namelijk een kortere periode rente en lost dus sneller af. Daardoor daalt het bedrag waarover rente wordt betaald ook sneller. Een langere looptijd zorgt voor een lager maandbedrag, maar dit is wel duurder omdat je dus een langere periode rente betaalt. Een lening met een korte looptijd is uiteindelijk voordeliger.

Welke leningen kan ik oversluiten?

Bij een lening of krediet denken we vaak aan een persoonlijke lening. Maar er zijn veel meer leningen waar je vaak rente over betaalt. Zoals kopen op afbetaling. Benieuwd naar welke leningen je allemaal kunt oversluiten? Leningen.nl heeft een overzicht gemaakt van de leningen die het meest worden overgesloten.

 • Kopen op afbetaling
 • Webshops en grote online warenhuizen bieden vaak de mogelijkheid om in termijn te betalen. Dit is vaak makkelijk en nodigt uit om grotere aankopen te doen. Maar let op, de rentepercentages die worden gehanteerd lopen soms op tot 14%. Deze leningen zijn vele male hoger dan via een bank. Door de “koop op afbetaling’ lening over te sluiten naar een lening bij Leningen.nl, kan je rentekosten besparen.
 • Persoonlijke lening
 • Bij een persoonlijke lening betaal je een vaste rente over een vastgesteld bedrag. Als je een tijd geleden de lening hebt afgesloten, loont het om weer eens te vergelijken of je kunt oversluiten. Jaar op jaar dalen de rentepercentages, vaak is het gunstig om over te sluiten naar een voordelige bank. Wij raden aan op eens per jaar jouw leningen te checken of je de aflossing kunt verlagen.
 • Doorlopend krediet
 • De rente van een doorlopend krediet is variabel en vaak minder gunstig. Het kan voordeliger te zijn om deze lening over te sluiten naar een persoonlijke lening. Je weet dan ook precies wanneer je de hele lening hebt afbetaald.
 • Creditcard schuld en roodstand
 • Roodstaan is duur! Je betaalt rentepercentages tot 14%. Veel Nederlanders weten niet dat het oversluiten van de roodstand veel rentekosten kan schelen. Vergeet daarom niet je roodstanden mee te nemen in het oversluiten en voeg daarom alle leningen samen.

Hulp Nodig?

Je kunt ons op werkdagen van 9:00 tot 18:00 bellen of via onze andere kanalen contact opnemen.