Verbouwing financieren

Vind de meest voordelige lening voor jouw verbouwing
click for menu Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
click for menu Leningen.nl: dé expert in leningen en doorlopend krediet
click for menu €550 gemiddelde besparing per klant
click for menu Wij hebben geen dure TV reclames, dat scheelt!

Hoe kun je het beste je verbouwing financieren?

Je wilt graag je woning verbouwen. Goed idee! De verbouwing financieren met je spaargeld kan, mits dat voldoende toereikend is. Geld lenen voor je verbouwing is dan een mogelijkheid. Leningen.nl regelt het voor je, met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Als je weet wat de exacte kosten gaan worden kies je voor een persoonlijke lening, wil je liever flexibel zijn en geld kunnen opnemen wanneer het jou uitkomt, kies dan een doorlopend krediet.

Wij zetten een aantal tips voor je op een rij!

 

  1. Rente aftrekbaar

Geld lenen voor verbouwing is het voordeligst met een persoonlijke lening. Hoewel de rente hoger is dan de rente op een hypotheek, is ook de rente over een persoonlijke lening aftrekbaar. Het geld moet dan wel gebruikt worden voor de eigen woning in maximaal 30 jaar worden afgelost.

  1. Onvoorziene kosten

Bij een verbouwing komen vaak onvoorziene kosten kijken. Een persoonlijke lening is voordeliger, maar door mogelijke onvoorziene kosten is het lastig uit te rekenen hoeveel je precies moet lenen. Je kunt bijvoorbeeld overwegen om iets meer te lenen dan je verwacht nodig te hebben.

  1. Flexibel opnemen en aflossen

Naast een persoonlijke lening bestaat er nog een andere leenvorm: het doorlopend krediet. Geld lenen voor een verbouwing met een doorlopend krediet heeft zo zijn voor- en nadelen. Een doorlopend krediet is ideaal wanneer je niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt. Je mag namelijk afgeloste bedragen weer opnemen tot aan de afgesproken limiet. Als je verbouwing duurder wordt is dat dus geen probleem. Met een doorlopend krediet betaal je alleen rente over het opgenomen bedrag. Het nadeel is dat de rente van een doorlopend krediet is niet aftrekbaar van de belasting. Daarnaast heeft een doorlopend krediet een hogere rente dan een persoonlijke lening of hypotheek.

 

  1. Bereken je looptijd

Met een lening met een langere looptijd heb je lagere maandlasten. Dit lijkt voordelig, maar omdat het langer duurt voordat je de lening hebt afgelost, betaal je langer rentekosten.

  1. Korting bij eigen woning

Sommige kredietverstrekkers geven korting op de rente als je woningeigenaar bent. Je lening voor verbouwing is dan dus voordeliger, maar er zitten strengere voorwaarden aan verbonden. Zo mag je bijvoorbeeld je woning niet verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

  1. Bespaar tot 700 euro per jaar

Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening is gemiddeld 700 per jaar is. Leningen.nl vergelijkt vele leningen voor je, zodat jij de voordeligste oplossing kunt kiezen. Want je steekt je geld natuurlijk liever in je huis dan in een lening.

# Naam Rente Beoordeling
1 Qander Vanaf 8,5% 7,4
2 BNP Paribas Vanaf 8,3% 8,3
3 DEFAM Vanaf 7,8% 8,4
4 Lender en Spender Vanaf 7,5% 8,7
5 DEFAM Premium Vanaf 7,4% 8,7

Hoe kun je het beste een verbouwing financieren?

Hulp Nodig?

Je kunt ons op werkdagen van 9:00 tot 18:00 bellen of via onze andere kanalen contact opnemen.