Motor financieren

Vind direct de beste lening om jouw motor te financieren
click for menu Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
click for menu Leningen.nl: dé expert in leningen en doorlopend krediet
click for menu €550 gemiddelde besparing per klant
click for menu Wij hebben geen dure TV reclames, dat scheelt!

Hoe financier je een motor?

Een motor kies je met volle overtuiging. Wordt het een sportmodel, wil je er mee rondreizen of dagelijks gebruiken van A naar B? Kortom, het model moet bij je passen. Hetzelfde geldt voor een lening. De rente en de looptijd moeten aansluiten op je financiële situatie. Zodoende vermijd je onnodige risico’s.

Heb je genoeg spaargeld op de bank? Dan heb je waarschijnlijk geen lening nodig voor de aankoop die je op het oog hebt. Wanneer er onvoldoende spaarbudget is, kun je extra financieren door te lenen. Zo bieden verschillende kredietverstrekkers leningen aan die het kopen van een motor mogelijk maken.

Een lening die bij je past kies je door te vergelijken. Zo creëer je meer inzicht in het aanbod en de verschillen tussen kredietverstrekkers. Daarnaast profiteer je van voordelige rente en een gunstige looptijd. Op leningen.nl kun je een persoonlijke lening en doorlopend krediet afsluiten. Een persoonlijke lening sluit het beste aan bij het financieren van een motor. Van te voren is bekend welk bedrag je opneemt, in tegenstelling tot het doorlopend krediet waarbij je flexibel opneemt. Maandelijks los je stukje bij beetje het aankoopbedrag af.

 

Waar moet ik op letten?

Wil je geld lenen voor een motor en van te voren weten hoeveel je per maand betaalt aan rente en aflossingen? Dan kies je voor een persoonlijke lening. Naast het rentepercentage staat de looptijd en het maandelijkse aflossingsbedrag vast. Graag geven we je daarnaast meer inzicht in een aantal voorwaarden alvorens je een lening afsluit.

Het vastleggen van de looptijd

De looptijd is de periode waarin je een lening moet terugbetalen. Na het afsluiten van een persoonlijke lening bedraagt de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 180 maanden. Over het algemeen geldt de regel dat hoe langer de looptijd is, hoe meer kosten er aan de lening vastzitten.

 

Verschillende soorten rente

Er zijn twee soorten rentes, vast en variabel. De naam zegt het al, vaste rente blijft gedurende de gehele looptijd hetzelfde. Variabele rente verschilt per periode. Dit kan per maand, kwartaal of half jaar zijn. Over het algemeen is vaste rente voordeliger bij het financieren van een motor. De rente van een persoonlijke lening is altijd vast.

Kies voor realistische maandlasten

De maandlasten bedragen het maandelijkse totaalbedrag aan aflossingen en rentekosten dat je betaald na het afsluiten van een lening. Sluit je een lening af met hoge rente, dan kun je in de problemen komen met het financieren van krediet. Let daarom op realistische maandlasten bij het kiezen van een lening.

Motor financieren via Leningen.nl

Het vergelijken van verschillende leningen biedt garantie voor gunstige looptijden en lage rentetarieven. Dit geeft jou meer inzicht in het kiezen van de kredietverstrekker die bij je past.

Online afsluiten

Na het invullen van de gegevens weet je wat je maximaal kunt lenen. Per kredietverstrekker zijn de rentepercentages en vast maandlasten zichtbaar. Je kiest een lening die past bij het financieren van de motor en vraagt vervolgens de offerte aan. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je een offerte met de gewenste lening. Je hebt nog genoeg tijd om na te denken voordat je een lening afsluit.

Is de offerte naar wens? Dan controleert de kredietverstrekker je aanvraag. De gegevens en voorwaarden worden met je besproken en gecontroleerd. Als deze in orde zijn, wordt het bedrag zo snel mogelijk op je rekening gestort.

Tips voor het financieren van je motor

Hulp Nodig?

Je kunt ons op werkdagen van 9:00 tot 18:00 bellen of via onze andere kanalen contact opnemen.