20000 euro lenen

20.000 euro lenen via Leningen.nl

Via leningen.nl vergelijk je verschillende kredietverstrekkers tegen de beste voorwaarden. Zo kun je 20.000 euro lenen door te vergelijken. Hierdoor weet je precies tegen welke rente en looptijd je leent. Wanneer je kiest om te lenen heb je de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Via leningen.nl bekijk je aan de hand van verschillende filteropties welke lening bij je past. Het beoogde leendoel en je persoonlijke situatie bepalen welke leenvorm je kiest. Door te vergelijken, verkrijg je meer inzicht in het aanbod van kredietverstrekkers en de voordeligste rentepercentages.

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening stel je van te voren het definitieve bedrag vast. Het bedrag dat je kunt aanvragen ligt tussen de 5.000 euro en 75.000 euro. Bovendien hanteren alle kredietverstrekkers een vast rentepercentage. Dit rentepercentage verandert niet, waardoor het maandelijks aflosbedrag van te voren vaststaat. Zo kom je nooit tegenover onnodige risico’s te staan. Een persoonlijke lening heeft een minimale looptijd van 12 maanden. De maximale looptijd ligt tussen de 120 en 180 maanden. Als je een lange looptijd wenst voor een lening, worden er vanuit de verstrekker vaak aanvullende voorwaarden gesteld. Je kunt denken aan eisen op het gebied van inkomen, leeftijd en het gewenste leendoel. Op onze pagina vind je meer informatie over de voorwaarden van een persoonlijke lening.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een flexibele vorm van lenen. Tijdens de aanvraag spreek je een kredietlimiet af. Vervolgens heb je de mogelijkheid tot onbeperkt opnemen en aflossen tot dit kredietlimiet bereikt is, zonder dat je boeterente betaalt. Rente betaal je uitsluitend over het opgenomen bedrag. Doordat kredietverstrekkers variabele rente hanteren, is van te voren niet bekend welk bedrag je maandelijks aflost.

Rentetarieven 20.000 euro lenen

Vaste rente

Wanneer je leent tegen vaste rente, maak je gebruik van een vast maandtarief en een looptijd die gedurende de leenperiode gelijk blijft. Daarnaast is er bij vaste rente geen tussentijdse opname mogelijk. Hierdoor los je overzichtelijk en stapsgewijs af zodat je niet tegenover onverwachte verrassingen komt te staan. Zo heb je zelf in de hand wat je per maand aflost.

Variabele rente

Doorlopend krediet hanteert een variabel rentetarief. Een variabele rente kenmerkt zich door het feit dat het rentepercentage gemiddeld lager ligt dan een vaste rentetarief. Variabele rente stelt je in staat om flexibel te lenen tegen een variërende looptijd . Bovendien is het tussentijds opnemen en aflossen bij deze vorm van lenen toegestaan. Ook ontvang je geen boete wanneer je extra krediet aflost.

Wanneer kan ik 20.000 euro lenen ?

Vanaf 21 jaar is het toegestaan om krediet op te nemen. De maximale leeftijd om een aanvraag te doen ligt tussen de 65 en 75 jaar. De specifieke leeftijd is afhankelijk van het bedrag dat je wenst te lenen. Hoe hoger het bedrag, des te lager is de maximumleeftijd die kredietverstrekkers hanteren. Leningen.nl vertegenwoordigt kredietverstrekkers die leningen aanbieden tussen de 2.500 en 75.000 euro. Een lening tussen de 75.000 en 150.000 wordt op maat gemaakt.