5.000 euro lenen

click for menu Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
click for menu Leningen.nl: dé expert in leningen en doorlopend krediet
click for menu €550 gemiddelde besparing per klant
click for menu Wij hebben geen dure TV reclames, dat scheelt!

5.000 euro lenen via Leningen.nl

5.000 euro lenen tegen voordelige rente en gunstige voorwaarden doe je via leningen.nl. Zo heb je de keuze uit twee soorten leenvormen: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Welke lening bij je past, hangt af van een aantal factoren. Het leendoel en je financiële situatie bepalen onder andere welke vorm van lenen je kiest. Door te vergelijken, verkrijg je meer inzicht in het aanbod aan kredietverstrekkers en de voordeligste rentepercentages.

Persoonlijke lening
Bij een persoonlijke lening stel je van te voren het definitieve bedrag vast. Het bedrag dat je kunt aanvragen ligt tussen de 5.000 euro en 75.000 euro. Bovendien hanteren alle kredietverstrekkers een vast rentepercentage. Dit rentepercentage verandert niet, waardoor het maandelijks aflosbedrag van te voren vaststaat. Zo kom je nooit tegenover onnodige risico’s te staan. Een persoonlijke lening heeft een minimale looptijd van 12 maanden. De maximale looptijd ligt tussen de 120 en 180 maanden. Als je een lange looptijd wenst voor een lening, worden er vanuit de verstrekker vaak aanvullende voorwaarden gesteld. Je kunt denken aan eisen op het gebied van inkomen, leeftijd en het gewenste leendoel. Op onze pagina vind je meer informatie over de voorwaarden van een persoonlijke lening.

Doorlopend krediet
Een doorlopend krediet is een flexibele vorm van lenen. Tijdens de aanvraag spreek je een kredietlimiet af. Vervolgens heb je de mogelijkheid tot onbeperkt opnemen en aflossen tot dit kredietlimiet bereikt is, zonder dat je boeterente betaalt. Rente betaal je uitsluitend over het opgenomen bedrag. Doordat kredietverstrekkers variabele rente hanteren, is van te voren niet bekend welk bedrag je maandelijks aflost.

 

Vaste rente

Voordelen vaste rente
 • Overzichtelijk aflossen, geen verrassingen.
 • Geen renterisico tijdens de looptijd
 • 100% zekerheid met een vaste maandtermijn en een vaste looptijd.
 • Geen tussentijdse opname mogelijk
Nadelen vaste rente
 • Vaste rente ligt vaak iets hoger dan variabele rente
 • Boeterente bij extra aflossen van krediet

 

Variabele rente

Voordelen variabele rente
 • Rentepercentage ligt lager dan vaste rente
 • Flexibel lenen met variabele rente en een variabele looptijd
 • Tussentijd aflossen of opnemen
 • Geen boete bij extra aflossen
Nadelen variabele rente
 • Renterisico bij stijgend rentetarief
 • Stijgt de rente, dan wordt de looptijd langer. Daardoor betaal je in totaal meer.

Voor wie?

Krediet opnemen kan vanaf een leeftijd van 21 jaar. Bij de meeste kredietverstrekkers ligt de maximumleeftijd om krediet op te nemen tussen de 65 en 75 jaar. De specifieke leeftijd is afhankelijk van het bedrag dat je wenst te lenen. Hoe hoger het bedrag, des te lager is de maximumleeftijd die kredietverstrekkers hanteren.