Financial Lease

click for menu Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
click for menu Leningen.nl: dé expert in leningen en doorlopend krediet
click for menu €550 gemiddelde besparing per klant
click for menu Wij hebben geen dure TV reclames, dat scheelt!

Financial lease is een zakelijke vorm van leasen die vaak wordt gebruikt om bedrijfsmiddelen te financieren voor een onderneming. Denk aan auto’s, machines en computers. Na het aanvragen van financial lease wordt het gehele aankoopbedrag door de kredietverstrekker voorgeschoten. Toch blijf je tijdens het leasen de economische eigenaar van het product.

Hoe werkt Financial Lease?


Wanneer je aanvraag tot financial lease wordt goedgekeurd, gaat de leaseperiode van start. Je gaat een overeenkomst aan met een leasemaatschappij. Tijdens deze periode betaal je het aankoopbedrag niet eenmalig terug, maar in vaste maandtermijnen.

Doordat het maandelijks leasebedrag relatief laag is, is leasen geschikt voor zowel grote ondernemers, als ZZP’ers, MKB-ondernemers en Starters. Uiteindelijk is financial lease een vorm van lenen waarbij het geleend product alleen in juridisch opzicht eigendom blijft van de kredietverstrekker. Voor een specifieke tijd wordt een product beschikbaar gesteld. Vervolgens betaal je maandelijks een vaste prijs voor het gebruik van het product.

Waarom Financial Lease?

Wanneer je een auto of leasewagen huurt, betaal je in termijnen aan de leasemaatschappij. In het contract spreek je af hoeveel je per maand betaalt om de auto te leasen. Wanneer alle betaaltermijnen voldaan zijn, kun je het leaseproduct overnemen voor de vooraf afgesproken prijs.

Met financial lease profiteer je als ondernemer van een aantal voordelen. De belangrijkste zijn:

 

1. Financial lease is flexibel

Met financial lease ben je in economisch opzicht de eigenaar van de auto. Hierdoor profiteer je van belasting- en rentevoordelen. Daarnaast is een leasecontract erg flexibel. Je bepaalt zelf de duur van je leaseperiode en de hoogte van mogelijke tussentijdse aflossingen. Bovendien behoort boetevrij aflossen tijdens de leaseperiode ook tot de opties.

2. Leaseperiode verlaagt financiële risico’s

Je least als ondernemer tijdens een periode die je zelf kunt bepalen. Doordat de kosten per maand van te voren bekend zijn, zul je niet tegenover financiële risico’s komen te staan. Over het algemeen geldt de regel: hoe langer de leaseperiode, des te minder maandelijkse kosten je per maand betaalt.

 

3. Investerings- en renteaftrek zijn beide mogelijk

Wanneer je als ondernemer een private lease aanvraagt, is het mogelijk om deze af te trekken van de winst waardoor je minder belasting hoeft te betalen. Dit is niet in alle gevallen zo, maar bij financial lease is dit wel mogelijk. Daarnaast zijn de rente en afschrijvingen van een financial lease overeenkomst fiscaal aftrekbaar, omdat het beide afschrijvingskosten zijn.

4. Ideaal voor starters

Ben je een startende ondernemer? Dan is financial lease de ideale financieringsvorm. Zo heb je geen vermogen nodig om een auto te kunnen aanschaffen, maar betaal je maandelijks een vast bedrag. Zo kun je direct de weg op, zonder financiële risico’s.