Wat is het verschil tussen een persoonlijke lening en doorlopend krediet?

Wat is het verschil tussen een persoonlijke lening en doorlopend krediet?

Wanneer je geld wilt lenen, zijn de meest voorkomende leenvormen een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Het grootste verschil tussen deze twee leenvormen is simpelweg dat bij een persoonlijke lening de financiële details van te voren vast staan. Doorlopend krediet is daarentegen erg flexibel. Je hebt de mogelijkheid tot bij-financieren en bent niet afhankelijk van een vast bedrag.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een vorm van krediet waarbij het bedrag van tevoren vastgelegd wordt. Dat bedrag ligt ongeveer tussen de 5.000 en 75.000 euro. Je leent een specifiek bedrag, tegen een vastgesteld rentepercentage en een gegeven looptijd. Dit biedt overzicht wanneer je een bepaald bedrag moet terugbetalen en wat de totale kosten van de afgesloten lening uiteindelijk zijn. Op onze pagina over persoonlijke leningen vind je meer informatie over deze vorm van lenen.

Doorlopend krediet

Doorlopend krediet is een flexibele vorm van lenen. Zo spreek je wel een kredietlimiet van te voren af, maar heb je vervolgens de mogelijkheid tot onbeperkt opnemen en aflossen tot het afgesproken limiet is bereikt. Bij het doorlopend krediet is er sprake van variabele rente, waardoor van te voren niet bekend is wat de specifieke maandlasten zijn. Daarnaast hoef je alleen rente te betalen over het opgenomen bedrag. Op deze pagina vind je meer informatie vinden over het doorlopend krediet.