Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Om te bepalen wat het maximale leenbedrag van iemand is, kijkt de kredietverstrekker naar je persoonlijke situatie. Aan de hand van verschillende gegevens stelt de bank het maximale leenbedrag vast. Factoren die beslissen hoeveel je kan lenen zijn:

 • Leeftijd
 • Hoogte van het inkomen
 • Type dienstverband
 • Openstaande leningen en BKR coderingen
 • Gezinssamenstelling
 • De bank zal de hoogte van de lening berekenen aan de hand van deze gegevens. Daardoor verschilt het maximale leenbedrag per persoon.
 • Wat is het maximaal leenbedrag?

  Kredietverstrekkers hanteren zowel een minimum als maximum leenbedrag. Het minimum leenbedrag voor een persoonlijke lening bedraagt €5000,-. Voor doorlopend krediet is dat €2.500,-. Daarnaast kan je bij Leningen.nl een offerte opvragen tot maximaal €75.000,-. Een offerte tussen 75.000 en 150.000 euro wordt op maat gemaakt. Neem hiervoor contact op met de klantenservice. Ondanks dit maximale leenbedrag is het ook mogelijk om geld te lenen bij verschillende kredietverstrekkers. Het maximale leenbedrag wat je per persoon kan opnemen is daardoor €150.000,-. Bovengenoemde factoren worden meegenomen in het vaststellen van het maximale leenbedrag.

  Lening berekenen

  Benieuwd wat je maximaal kunt lenen? Een lening berekenen geeft je meer inzicht in het maximale leenbedrag. Na het invullen van je gegevens is het bedrag dat jij kunt lenen direct zichtbaar. Wel is dit bedrag onder voorbehoud, wat betekent dat je het bedrag pas kunt lenen wanneer de kredietverstrekker een aantal persoonlijke zaken heeft goedgekeurd. Vervolgens bieden wij jou een overzicht welke leningen aansluiten bij jouw persoonlijke en financiële situatie. Je kunt per lening bekijken wat de maandlasten, de rente en het soort lening is.

  Soorten leningen

  Geld lenen kan bij ons op twee manieren. Allereerst kun je kiezen uit een persoonlijke lening, waarbij je een vast bedrag leent. Je lost hierbij iedere maand een bedrag af met bijbehorende rente aan de kredietverstrekker. Daarnaast heb je de keuze uit het doorlopend krediet, wat een flexibele vorm van lenen is. Zo spreek je wel een kredietlimiet van te voren af, maar heb je vervolgens de mogelijkheid tot onbeperkt opnemen en aflossen tot het afgesproken limiet is bereikt. Bij het doorlopend krediet is er sprake van variabele rente, waardoor van te voren niet bekend is wat de specifieke maandlasten zijn. Daarnaast hoef je alleen rente te betalen over het opgenomen bedrag.Het maximale leenbedrag blijft bij iedere soort lening hetzelfde. Ben je in het bezit van een openstaande lening? Dan is een deel van het maximale leenbedrag al verstreken. De openstaande leningen trek je van het maximale leenbedrag af, zodat het zichtbaar is wat je maximaal kunt lenen.

  Kies het leenbedrag dat bij je past:
 • 5.000 euro lenen
 • 10.000 euro lenen
 • 20.000 euro lenen
 • 50.000 euro lenen